GoMorgen Gadget tirsdag d. 19. januar 2016
Ny app til glatte veje + hjernedøde youtubere kan nu straffes + Apple Look at two udskudt (WTF!) + seerspørgsmål om NAS og et shoutout til ny, dansk youtubekanal.


8 thoughts on “GoMorgen Gadget tirsdag d. 19. januar 2016

 1. Lovgivning omkring gennemskuelighed omkring annoncering på youtube og blogs er både ekstremt positiv og slet ikke noget problem. Det er et simpelt spørgsmål om at deklarere, når der er tale om et betalt indlæg på blog/youtube. Hvor er det dog trættende med politiske dagsorden, der gennemsyrer langt de fleste GMG.

 2. Din snak om paid på YouTube og blogs synes jeg går ganske meget ram forbi. Især sondringen med folk, der arbejder for en given virksomhed, for det er jo netop tydelig markeret for enhver. Jeg gætter f.eks. på at Brille har en fin Elgiganten-skjorte på, når han er på dit borgerlige arbejde. 🙂 Derudover er reglerne ens i hele EU, og der er er mange YouTubere der tjener boxen, selvom de markerer tydeligt når de er betalt Det handler om at levere relevans for sin målgruppe. Szhirley, bliver i øvrigt ikke retslig forfulgt i denne sag.

 3. De bør vel ikke ryste i bukserne som sådan, de skal jo bare følge lovgivningen fremover. Jeg har de sidste to år minimum, altid oplyst på min blog når produkter et tilsendt og det har jeg aldrig nogensinde haft nogen sure miner over fra læserne. Men lovgivningen på området er virkelig kringlet.

  En af dem f.eks er:
  "Når en anmeldelse ikke er reklame.
  Hvis du er en anmelder, der har en blog, hvor du anmelder produkter inden for en bestemt kategori, kan du som udgangspunkt kontakte virksomheder med henblik på at få stillet produkter til rådighed til brug for dine anmeldelser, uden at det betragtes som en aftale om at reklamere.

  Der skal sædvanligvis være tale om en blog, der alene indeholder anmeldelser. Anmeldelserne kan være både positive og negative indenfor et bestemt område – fx litteratur, musik eller film og skal være udtryk for, at du besidder en særlig viden eller interesse for området. Det er også en betingelse, at du ikke bliver betalt af virksomheden for at lave anmeldelsen, og at du kun får det fra virksomheden, som du har brug for til at lave anmeldelsen af produktet."

  Det vil sige at skriver du udelukkende om en slags produkter så er det ikke en reklame? Det er sgu lidt svært at gennemskue.

 4. Vintertrafik havde jeg også på min iPhone sidste år, så bestemt ikke en nyhed. Men da fedt du gør opmærksom på appen ?.

Comments are closed.